Dlužíte peníze a přesto potřebujete hypotéku?

Pokud ovšem máte úvěr, může to být pro vás překážka při zažádání o hypoteční úvěr u banky. Banky neradi vidí, když si o hypotéku žádá někdo, kdo splácí ještě další úvěry. Pokud seš vám podařilo opozdit se se splátkami, a dostali jste se do registru dlužníků, můžete na hypoteční úvěr od banky téměř zapomenout. Banka si vždy registr ověřuje, a to při jakékoliv žádosti. I kdybyste nežádali o vysokou částku, stejně vám ji pravděpodobně zamítnou.

hypotéka

Není to samozřejmě beznadějné a můžete si zkusit žádost podat. Případně se poraďte s hypotečním poradcem, jak postupovat dále. Pokud vám zbývá doplatit http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-live-zpravy/509356/penize-na-rust-platu-ve-skolstvi-mohou-doplatit-kraje-rekl-stech.html na dlužnou částku jen malý obnos, vyplatí se vám počkat. Ovšem pokud jste v registru dlužníků, zůstanete tam ještě další tři roky po doplacení dlužné částky, která byla po datu splatnosti. Pro banku se z vás stává nespolehlivý klient, u kterého hrozí riziko, že nebude řádně splácet svou hypotéku. Chce se vám ale čekat takovou dobu? Pokud jste si našli nemovitost, o kterou velmi stojíte, a navíc víte, jak je trh s nemovitostmi proměnlivý, nemusí se vám vyplatit čekat takovou dobu.

Jak je to tedy s hypotékou pro dlužníky? Řešením pro vás může být nebankovní hypotéka. Na tu hodně lidí reaguje jako na něco, s čím nechtějí mít nic společného. Ale nebankovní společnosti neprověřují potencionální klienty tak přísně, a můžete dostat úvěr i se záznamem v registru. Pojí se samozřejmě k tomu například vyšší úrok na váš úvěr, ale pokud si dopředu prostudujete podmínky úvěru a budou pro vás akceptovatelné, můžete si zkusit o ni zažádat. Vždy si pečlivě zvažte všechny pro a proti.

domečky

Výhodou nebankovní hypotéky je, že její vyřízení obvykle netrvá tak dlouhou dobu, jako vyřízení klasického hypotečního úvěru u banky, což může být velmi zdlouhavé. Může to tedy být pro vás dobrá volba i v případě, pokud na peníze spěcháte. Společnosti poskytující tyto hypotéky se vám určitě budou snažit vyjít maximálně vstříc k vaší spokojenosti.

Rate this post

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup